Uitleg

Stichting
PIETEN ON TOUR Zeewolde
Voor kinderen die onder de armoedegrens opgroeien bestaat de kans dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt. Samen met de Sinterklaasbank zorgen wij ervoor dat deze kinderen in Zeewolde, maar ook daarbuiten, tóch een onvergetelijk Sinterklaasfeest kunnen vieren!

Uitleg

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met de Voedselbank. Dit is een landelijke organisatie die voeding verstrekt aan mensen die daar zelf onvoldoende financiële middelen voor hebben.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat mensen in deze situatie op alles moet bezuinigen. 

Een extraatje zoals de aanschaf van cadeautjes voor de kinderen met Sinterklaas kan dan heel moeilijk zijn.

 

Op dat moment komt de Sinterklaasbank in actie. Doel van de Stichting is het mogelijk maken van de sinterklaasviering voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar, kinderen die vanwege sociaaleconomische omstandigheden anders met een leeg schoentje zouden blijven zitten.

 

Ze doen dit op een wel héél bijzondere manier:

Elk van deze kinderen krijgt een speelgoedgids van de Sint (in samenwerking met Intertoys) die ze mogen gebruiken om hun verlanglijstje samen te stellen. 

Er kan naar hartenlust geknipt en geplakt worden, net zoals in andere gezinnen de verlanglijstjes worden gemaakt.

Ieder kind mag ter waarde van €30,-  speelgoed uit de gids uitzoeken. 

 

In Zeewolde helpt  Pieten on Tour Sinterklaasbank  bij  het inzamelen van deze bedragen.

De Pieten on tour, zijn Zwarte Pieten die zichzelf verhuren voor een bezoek van een half uur aan gezinnen in Zeewolde.  Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om de Sint zelf op bezoek te laten komen.

Een bezoek van 2 Pieten kost €30,- en dat is precies het bedrag dat de Sinterklaasbank per kind nodig heeft. Komt Sinterklaas ook mee dan kost het bezoek €60,-  (dit vult het verlanglijstje van 2 Sinterklaasbank-kinderen).

 

De kleding, het strooigoed, de organisatie, het vervoer…. alles wat er nodig is om deze bezoeken mogelijk te maken wordt gesponsord door bedrijven die dit initiatief een warm hart toedragen. 

 

Dat betekent dus dat de totale opbrengst van elk bezoek naar de Sinterklaasbank gaat, en dat elk bezoek voor 1 kind een onvergetelijk Sinterklaasfeest oplevert. Het geld dat we in Zeewolde ophalen wordt ook aan de kinderen in Zeewolde besteed, maar van het deel dat overblijft maakt de Sinterklaasbank kinderen in het hele land blij.

 

Voor alle duidelijkheid: de Pieten brengen zelf geen pakjes bij de kinderen waar ze het geld voor ophalen, zij vullen hun tijd met het inzamelen van zo veel mogelijk geld. De Sinterklaasbank zorgt voor de overdracht van de cadeautjes.

 

In 2011 hebben de Pieten-on-tour voor Sinterklaasbank in Zeewolde €1.500,- opgehaald

In 2012 was dat maar liefst €5.280,50

In 2013 mochten we een cheque van €5.400,- uitreiken aan de Sinterklaasbank

In 2014 stond er €9.452,25 op de cheque

In 2015 was de cheque nog meer gegroeid en mochten we € 13.210,92 aan de Sinterklaasbank doneren

In 2016 sloten we het Pieten-seizoen af met een cheque van maar liefst €16.637,37

In 2017 liep het eindbedrag nog verder op naar een totaal van €19.003,67

 

Voor meer info kun je mailen naar info@pietenontour.nl

2016 €16.637,31

2016

Zo ging de bekendmaking in 2017. Al dagenlang vroegen de vrijwilligers of we nog wel over het enorme bedrag van vorig jaar heen konden… Dit is wat er gebeurde op 5 december bij Kaap Flevo:

2017